Şi iată că a venit iar acel moment din an în care ne pregătim cu entuziasm de Electric Castle. Bineînţeles, punem iar la bătaie două invitaţii individuale la festival!

Electric Castle este un festival de muzică electronică, ce se desfășoară în fiecare an la Castelul Bánffy de la Bonţida. Este primul festival din România care a mutat muzica electronică și concertele live pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel.
 Electric Castle își propune să fie mai mult decât o extensie a unui concert și dorește să ofere participanților o experiență totală prin combinarea trecutului plin de istorie și grandoare al locului cu modernul și urbanul, prin activitățile de pe timpul zilei și paleta variată de muzică electronică.

A doua ediția a Electric Castle va avea loc între 19-22 Iunie 2014 și promite să fie “Bigger, Stronger, Better”.  Vor fi mai multe zile de festival, cu mai multe scene și artiști mai mulți și mai valoroși.

Despre ce e vorba în concurs: avem 3 clădiri din trei regiuni istorice, fiecare purtând semnătura unui mare arhitect.
Primul palat este, probabil, foarte cunoscut pentru mulţi dintre voi. A fost construit pentru unul dintre cei mai bogaţi boieri din Regat, Gheorghe Grigore Cantacuzino, după planurile lui Ion D. Berindey

Al doilea domină de pe o colină un orăşel ce altădată era cunoscut pentru băile şi minele sale de sare. Şi, deşi istoria sa începe cu mult în trecut, aspectul istoricist actual al castelului este opera lui Antal Kagerbauer. Dar, atenţie, castelul se află într-un sat ce aparţine de oraşul de care vorbeam.

Şi, pentru că anul acesta se împlinesc 200 de ani de la naşterea lui Ybl Miklós, unul dintre marii arhitecţi activi în Imperiul Austro-Ungar, nu puteam să nu ne alăturăm celebrării. Aşadar, ultima clădire poartă semnătura lui şi a fost construită pentru magnatul Kováts Sándor. Mai puţin cunoscut ca cele de mai sus, stă ascuns într-un sat din nord-vestul României, aproape de graniţa cu Ungaria. 

După cum aţi observat, pe fiecare dintre imagini există o literă şi, împreună, cele trei litere formează cuvântul "FUN". Fiecare literă reprezintă iniţiala localităţii în care se află clădirea (pentru imaginile 2 şi 3, este iniţiala denumirii în română). 

Ce trebuie să faceţi? Simplu! Să ne trimiteţi pe monumenteuitate@arche.ro demumirile celor trei localităţi, până pe 11.06.2014, ora 23:59. Dacă sunt corecte, sunteţi înscrişi în concurs şi, bineînţeles, primiţi e-mail de confirmare. Pe 12.06, la ora 10:00, tragem la sorţi cu ajutorul random.org, publicăm rezultatele pe pagina de  facebook Monumente Uitate şi anunţăm pe mail câştigătorii.

Pentru identificarea rapidă a celor trei clădiri, recomandăm călduros folosirea platformei monumenteuitate.org. Succes!



0 Comentarii